7 aprillinalja, mis paneb isegi kogenud arvutikasutaja ehmatama

1322505854_half-trollface1

Käes on 1.aprill ning tänases postituses jagan ma nippe, kuidas mõne vähekogenud arvutikasutaja üle veidi nalja teha.

Desktop-PropertiesMuuda ikoonid piltideks

Kõige lihtsam ja ka kõige ohutum nali, mida võib sõbra või töökaaslase arvutis teha, on muuta töölaual olevad ikoonid täiesti kasututeks.

  1. Tee töölauast ekraanipilt (screenshot) kasutades klahvikombinatsiooni “Shift” + “Prt Scr”
  2. Ava pilditöötlus tarkvara (sobib ka tavaline “MS Paint”) ning kleebi valgele alale ekraanipilt
  3. Salvesta Paint-i dokument ning seejärel ava pilt uues aknas
  4. Sea antud pilt töölaua taustapildiks
  5. Vajuta töölaual parema hiireklahviga ning rippmenüüst vali “View” ning võta ära linnuke ära punktilt “Show Desktop icons”

Nüüd pole töölaual enam ikoonid, vaid on lihtsalt nende kujutised, mida ei saa kustutada, kopeerida, avada ega midagi muud teha. Sama trikki võib kasutada ka näiteks teatud veebilehest või programmist tehtud ekraanipildiga.

Muuda ekraani kujutise suunda

Sellest, et keerata arvuti ekraani kujutise paigutust tuleb teha järgmist:

  1. Vajuta parema hiireklahviga töölaual ning vali “Screen Resolution”
  2. Avanenud aknas on  “Orientation” juures rippmenüü. Sealt vali vastavalt oma soovile kujutise suuna, et pilt oleks külili või siis hoopis tagurpidi.

Seda trikki võib kombineerida ka eelnevaga ning tulemus on ohvri jaoks veelgi segadust tekitavam.

Mouse-Pointer-PropertiesMuuda arvutihiire seadistusi

Windows-i kontrollpaneelis (Control Panel) otsi üles arvutihiire seaded (otsingusõna “Mouse” peaks aitama) ning avanenud aknas Mouse Properties ning edasi võid lasta oma fantaasial lennata. Sa võid muuta hiirekursori kiirust, hiireklahvide funktsioone mille tulemusena muutub arvutihiire kasutamine väga tüütuks. Kui su ohver ei kasuta arvutihiirt, siis võib väga kergesti välja lülitada arvuti touchpad-i.

Nakata arvuti võlts-viirusega

Miski ei hirmuta harilikku arvutikasutajat rohkem kui üks ilus, mõnus-magus arvutiviirus. Internetis on küllaltki palju õpetusi, kuidas luua nii päris-viiruseid kui ka täiesti kahjutuid võlts-viiruseid, mis pannevad ainult ohvri närvikava proovile. Ma toon näiteks välja vaid mõningad neist ohututest viirustest.

  • Lappet

Lappet on lihtne, pisike arvutiprogramm, mis ähvardab inimese arvuti kõvakettalt kõik andmed ära kustutada ning seejärel lülitub arvuti välja. Kui kasutaja üritab arvutit uuesti sisse lülitada siis teda tervitab aken teatega, et süsteem on kokku jooksnud. Jääb mulje nagu oleks arvuti kapitaalselt katki.

Kuid tegelikkuses ei toimunud praktiliselt  midagi. Lappet avas suvalise hüpikakna, milles jooksis laadimisriba ning selle all olev tekst teatab kui palju on aega kõikide failide lõpliku hävimiseni. “Kustutamise” lõpetades avaneb veel üks hüpikaken, mis teatab, et süsteem on kokku jooksnud ning Lappet teeb samal ajal ekraanipilti. Kui kasutaja lülitab arvuti sisse, näeb ta vaid taustapilti, mille oli programm töölaua taustaks paigutanud. Jääb mulje nagu oleks arvuti katki (tegelikult piisab “parandamiseks” vajutada ainult ülesmist nooleklahvi).

Lappet-i saad alla laadida siit

  • eicartestEICAR

Tegemist on viiruse-tõrje programmide test-failiga. Tegemist on siiski päris pahavaraga, mille eesmärgiks on panna arvutisüsteemide kaitsemehhanismid proovile. Kuid õnneks ei tee EICAR midagi kurja. Seda faili võid kasutada nii oma arvuti viiruse-tõrje proovile panemiseks kui ka oma tuttavate hirmutamiseks.

Testi-faili saad alla laadida siit.

Lisaks saate lugeda muude põnevate võlts-viiruste kohta Makeuseof-st ning võltsviiruseid saate alla laadida veebilehelt windowscomputerpranks.com

Dr.Windows

See läheb osaliselt kokku võlts-viirustega kuid samas on ta muud sorti elukas. Tegemist on võlts-viirusetõrjega, mis viskab ohvri arvuti ekraanile iga natukese aja tagant hüpikaknaid kahtlaste sõnumitega. Programm tuleb paigaldada ohvri arvutisse ning seejärel seda veidi seadistada. Õnneks on programm suhteliselt märkamatu ning vajalik ikoon on peidus. Iga natukese aja tagant ilmuvad arvuti ekraanil hüpikaknad hoiatustega või siis lihtsalt mõne naljaga. Kõige huvitavam Dr. Windowsi puhul on see, et see võimaldab kasutajal endal kirjutada sõnumeid, mis hakkavad ohvri ekraanil ilmuma.

Programmi saad alla laadida siit

blocked-website-wont-loadBlokeeri veebilehed

Kõige karmimaks karistuseks interneti-sõltlase jaoks on see, et ta ei pääse ligi oma lemmik-veebilehtedele. Internetiühendus on olemas, kuid kasutada seda ei saa. Kui sa oled ohvri arvutis administraatori õigustega, siis sa võid jännata natuke hosts failiga. Õpetusi leiad siit ja sealt.

Seadista programmid suvalisel ajaks avanema

Kasutades Windows Task Scheduler-i nimelist programmi saad seadistada ohvri arvuti nii, et suvaliste failide, kaustade ja programmide aknad avanevad teatud ajavahemikega. Suvaliste akende avanemine on üks viiruse tegutsemise tunnuseid ning see võib ohvril nii mõnegi juuksekarva halliks teha.

Õpetuse võid leida siit.

Selles postituses tõin ma välja väga väikese osa kõikidest arvutiga jändamise ning arvutikasutaja lolliks tegemise viisidest. Internetis on mustmiljon õpetust, kuidas teha üht või teist trikki ning loomulikult tuleb inimeste üle nalja tehes kasutada ka oma fantaasiavõimet.

Millised on aga teie lemmikud või meeldejäävamad arvuti või tehnikaga seotud trikid? Kirjutage palun sellest kommentaare!

Allikas:

MakeUseOf  7 April Fool’s Pranks To Play on Friends’ PC

 

3 kommentaari “7 aprillinalja, mis paneb isegi kogenud arvutikasutaja ehmatama

Kirjuta kommentaar