Käpad küljes: iPad Air 2

ipad-air-2

Seekord on minu näppude vahele sattunud üks ilus-mõnus-magus aparaat, mida nähes hakkab Apple-fänboidel suunurgast ila tilkuma ning mille nimel on Kalamaja hipsterid nõus veelgi hipsterlikumalt riietuma. Selleks seadmeks on õhkkerge Apple’i iPad Air 2.

Tehnilised näitajad

Mõõdud: 240 x 169.5 x 6.1
Kaal:437/444(LTE) g
CPU: 3-tuumaline Apple A8X taktsagedusega 1.5 GHz
Ekraan: 9,7-tolline IPS LCD ekraan LED taustvalgusega
Ekraani resolutsioon: 1536 x 2048 pikslit
Pikslitihedus: u. 264ppi
Eesmine kaamera: 1,2 MP
Tagumine kaamera: 8 MP
Vahemälu: 2 GB
Sisemälu: 16/64/128 GB
OS: iOS 8.1(.1)
Hind: €509-€829

Avaldan tänu Valgele Klaarile, kes oli nõus mulle uut iPad-i laenutama.

Disain, suurus, mugavus    

iPad Air 2, nagu kõik sellel aastal ilmunud Apple mobiilsed tooted, on elegantse alumiiniumist unibody korpusega aparaat, millega on meeldiv teiste ees nina ees lehvitada (mitte sõna otseses mõttes) ja mida on meeldiv käes hoida. Seadet kätte võttes saab kohe aru, et tegemist on premium-klassi tootega. Nagu nimigi ehk reedab on tegu väga-väga kerge ja õhukese aparaadiga. Seetõttu  saab seda vabalt pikema perioodi jooksul ühes käes hoida, ilma et lihased hiljem valutaksid. Tahvlil on korralikult laiad servad, ning seetõttu saab seda mugavalt ja kindlamalt peos hoida, kui näiteks iPad minit. Tahvli gabariidid ei võimalda sellega ühe käega toimetada, kuid ega see pole selleks mõeldud.

iPad-Air-2-component-suppliers-reportedly-increasing-production

Ekraan

Ekraan seadmel on vägagi korralik, see on ere ja suure vaatenurgaga, kuid iPad mini 3-l on Retinaekraan kuidagi meeldivam kui sellel suurel pahapoisil. Nii et ma ei ole eriti vaimustuses antud ekraanist. Ärge saage valesti aru, Air 2-e ekraan on vägagi korralik, kuid mini 3-le jääb see tablet ekraani poolest küll alla.

kruc7q6nmvcju4ltve2f

Riistvara

Air 2-l on Apple’i toodete kohta silmapaistvalt võimsad komponendid. Üldjuhul on Õuna seadmete riistvara tänapäevaste hinnangute kohaselt nõrgavõitu , kuid antud tablet-l me näeme 3-tuumalist protsessorit ja 2 GB-st RAM-i. Selline masin jooksutab sujuvalt igat rakendust, mida sellele söödetakse ning jõudluselt on Air 2 isegi parem, kui konkureeriv Samsung Galaxy Tab S. Jõudlustestide tulemusena sai Apple’i iPad Air 2 Geekbench 3-lt  4580 punkti ja Samsungi aparaat 2770 punkti.

iPad-Air-2.002-640x470

Tarkvara

Air 2 näeb välja nii, et sellel lihtsalt tahaks midagi asjalikku teha. Kuigi masin on vägagi sobilik muusika kuulamiseks, mängimiseks ja videolõikude vaatamiseks, siis selliste gabariitidega ning jõudlusega masinaga saab ka midagi produktiivsemat teha. Suur iPad ongi loodud töö tegemiseks ning tekstide lugemine, kirjutamine, kritseldamine ja muu asjalik tegevus jookseb sellel aparaadil sujuvamalt, kui näiteks selle väiksemal vennal, iPad mini-l.

apple-ipad-air2-apps_large

Kokkuvõte

iPad Air 2 on kerge, õhuke, elegantne masin, millega on meeldiv töötada ning vahel ka mõnel viisil meelt lahutada,  näiteks videosid vaadates või raamatut lugedes.  Ma julgen väita, et see aparaat on veatu, see sobib praktiliselt igaühele, kes saab seda endale lubada ning ta ei peaks pettuma.

Veel kord avaldan suurt tänu Valgele Klaarile iPad-i laenutamise eest.

Üks kommentaar “Käpad küljes: iPad Air 2

  1. Pingback-viide: Mis on Retina ekraan? | tehnikarott

Kirjuta kommentaar